Publicitat
Publicitat

AEROLÍNIES

La Generalitat confirma en un comunicat que no donarà més diners a Spanair

El Govern menciona "el context de crisi econòmica" i "les limitacions de la legislació europea" com a argument per retirar els ajuts

La Generalitat ha publicat el següent comunicat confirmant que no invertirà més diners a Spanair. Ho justifica per la crisi econòmica, que ha portat les finances públiques catalanes al límit, i per les limitacions de la legislació europea, que impedeixen les ajudes a les aerolínies:

El govern de la Generalitat, com un dels accionistes de la companyia Spanair, ha impulsat de manera activa i sistemàtica, en el darrer any, la recerca d'un soci industrial que permetés garantir la viabilitat de la companyia i consolidar la connectivitat de l'aeroport de Barcelona.

Aquest procés de recerca d'un soci industrial s'ha donat per conclòs després que les intenses negociacions amb Qatar Airways no han culminat en un acord.

En un context de crisi econòmica com l'actual, el Govern ha de ser extraordinàriament curós amb les seves prioritats de despesa.

L'administració catalana ha participat del projecte tenint en compte les limitacions de la legislació europea referent a la lliure competència.

Aquests dos factors impossibiliten noves aportacions de capital de la Generalitat i així ha estat comunicat al president del Consell d'Administració de la companyia i al president d'Administració d'IEASA.

El govern de la Generalitat reafirma la seva voluntat de seguir treballant per millorar la connectivitat de l'aeroport de Barcelona.

Etiquetes

Més continguts de