Publicitat
Publicitat

LABORAL

La Generalitat oferirà pràctiques en empreses a joves qualificats a l'atur

Segons la secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sánchez, unes 32.000 persones hi podrien estar interessades

El departament d'Empresa i Ocupació oferirà pràctiques no laborals en empreses a joves a l'atur entre 18 i 25 anys que tinguin titulació universitària o de formació professional, per uns 426 euros al mes. Per tal de poder accedir a aquestes pràctiques, els interessats no podran tenir més de tres mesos d'experiència laboral en la seva competència.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sánchez, ha explicat que aquestes pràctiques, en què podrien estar interessades unes 32.000 persones, pretenen facilitar l'entrada al mercat laboral de "joves qualificats" sense experiència.

Aquestes pràctiques estan destinades a joves a l'atur inscrits com a demandants d'ocupació en el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i no són compatibles amb la prestació del subsidi d'atur.

L'empresa està obligada a donar d'alta a la Seguretat Social les persones que facin les pràctiques i a pagar un mínim del 80% de l'IPREM mensual, l'indicador públic de rendes d'efectes múltiples, en concepte de beca de suport, que aquest any equival a 426 euros al mes.

La durada de les pràctiques no laborals oscil·la entre els 3 i els 9 mesos en una jornada que no superarà les vuit hores diàries ni les quaranta hores setmanals. Fins ara, hi ha unes 100 empreses interessades a oferir-les.

Etiquetes

Més continguts de