CRISI DEL DEUTE

Grècia respon a la por estudiant noves mesures d'austeritat per evitar la fallida

El govern grec anuncia mesures complementàries un dia després que l'FMI alerti sobre la fallida en cadena a Europa si no s'actua amb contundència

El govern grec ha anunciat que estudia la possibilitat de mesures d'estalvi addicionals per complementar l'estricta austeritat que ja ha posat en marxa per evitar la fallida.

Segons ha dit en una entrevista al canal Skai el portaveu oficial del govern, Ilias Mosialos, les negociacions amb la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional estan en marxa i contemplen "tots els escenaris" a causa de la delicada situació actual.

Aquest anunci arriba després que la trobada d'ahir de l'FMI i el Banc Central afegís més pressió a Europa per controlar les turbulències financeres que amenacen diversos països.

El secretari del Tresor nord-americà, Tim Geithner, va ser encara més contundent i va alertar d'una possible fallida "en cadena" a Europa si no s'actua ràpid.

Les trobades entre Grècia i els seus creditors (UE i FMI) seguiran aquesta setmana. El primer ministre grec, Yorgos Papandreu, es veurà amb Merkel dimarts, mentre que el ministre de Finances, Evangelos Venizelos, es trobarà a Washington amb la presidenta de l'FMI, Christine Lagarde.