Grifols guanya 406 milions fins al setembre, un 1,1% més

La farmacèutica catalana va vendre un 2,8% més gràcies a les vendes de la divisió de Bioscience

La farmacèutica Grifols va facturar un 2,8% més els primers nou mesos de l'any, amb una xifra de negoci de 2.952 milions d'euros. El benefici net de la companyia es va situar en 406 milions, un 1,1% més que en el mateix període de l'any passat, segons ha informat l'empresa aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos recurrents del grup català van sumar un total de 2.913 milions, un 4,3% més, gràcies a la bona evolució de les vendes a la seva divisió de Bioscience –un augment del 6,5% respecte del 2015– i a la recuperació del negoci a les divisions de Diagnostic i Hospital. Concretament, Grifols ha destacat els bons resultats de les principals proteïnes plasmàtiques que comercialitza.

Tot i així, l'ebitda del la companyia (el benefici abans d'impostos i interessos) va patir una lleugera reducció de l'1,6%, fins als 843 milions d'euros, mentre que el resultat net d'explotació va retrocedir un 3,6% i es va situar en 692 milions d'euros entre gener i setembre.

El grup que dirigeix Victor Grífols està en ple desplegament d'un nou pla inversor a cinc anys que ascendeix a 326 milions d'euros. Aquesta quantitat inclou una planta de nova construcció a Catalunya que costarà uns 59 milions, segons els càlculs que l'empresa va fer públics al març.