Economia 21/05/2013

Grifols compra el 35% de la farmacèutica nord-americana Aradigm per 20 milions d'euros

El grup català amplia així la seva cartera de productes per a pneumologia i potencia l'àmbit de les malalties respiratòries

Efe
1 min

BarcelonaLa multinacional d'hemoderivats Grifols es farà amb el 35% del capital de la farmacèutica nord-americà Aradigm Corporation per props de 20 milions d'euros (25,7 milions de dòlars), en el marc d'un acord més ampli que comportarà a més la cessió exclusiva a Grifols dels drets de comercialització d'un compost per tractar malalties respiratòries greus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta operació permet a Grifols augmentar la seva cartera de productes per a pneumologia i reforça a més la seva presència en l'àmbit de les malalties respiratòries, àrea terapèutica que la companyia considera rellevant pel seu potencial de creixement.

En un comunicat, la multinacional catalana afirma que l'adquisició del 35% d'Aradigm Corporation es durà a terme mitjançant la subscripció de 25,7 milions de dòlars d'una ampliació de capital amb un import total de 40,7 milions de dòlars.

Aradigm és una companyia emergent especialitzada en el desenvolupament i comercialització de fàrmacs administrats per inhalació per al tractament i la prevenció de malalties respiratòries greus.

L'operació està subjecta a algunes condicions de tancament i s'espera que finalitzi en la segona meitat de 2013.

L'acord estratègic subscrit entre Grifols i Aradigm inclou també la cessió en exclusiva a la primera de la llicència mundial per a la comercialització del compost de ciprofloxacina inhalada per al tractament de malalties respiratòries greus, incloent la bronquièctasi no associada a fibrosi quística.

La bronquièctasi no associada a la fibrosi quística és una malaltia respiratòria crònica que afecta prop d'110.000 persones als Estats Units.

stats