Publicitat
Publicitat

EMPRESA

Grifols guanya 67,5 milions en el primer trimestre i duplica els seus beneficis

La facturació de la multinacional catalana ha crescut un 155% en aquest període en passar de 261 a 666 milions d'euros

Grifols, l'empresa d'hemoderivats del plasma sanguini, ha registrat durant els primers tres mesos del 2010 uns beneficis nets de 67,5 milions, el doble del que va guanyar al mateix període de l'any anterior. El benefici brut d'explotació (Ebitda) –que inclou els costos associats a la compra de Talecris al juny del 2011– es va situar en 202,6 milions, un 212,9% més que en el període anterior. La companyia atribueix precisament a aquesta adquisició l'elevat increment interanual dels resultats.

Pel que fa a les vendes, la facturació de Grifols ha crescut un 155% en aquest període en passar de 261 a 666 milions d'euros. La multinacional apunta que, si s'haguessin tingut en compte els ingressos conjunts proforma de Grifols i Talecris, la xifra hauria sumat 566 milions, amb la qual cosa l'increment anual de les vendes hauria estat d'un 17%.

Grifols segueix augmentant el seu pes internacional i al mercat nord-americà, que ja suposa un 62,5% de les vendes. Per contra, només un 9% de la facturació prové del mercat espanyol. El mateix passa amb l'activitat industrial, un 80% de la qual es porta a terme fora d'Espanya.

Més continguts de