Publicitat
Publicitat

Consells

Guia ràpida per evitar l'encariment provocat per la pujada de l'IVA

La pujada de l'IVA encarirà la despesa familiar en 470 euros, segons l'OCU, que aconsella comparar preus i avançar compres, entre altres mesures

Davant el previsible encariment dels productes que provocarà la pujada de l'IVA a partir del dissabte 1 de setembre, us oferim 5 consells perquè l'increment no sigui tan dolorós:

1. Comprar per avançat

Com ja estan fent moltes famílies amb el material escolar, una manera d'evitar la pujada és fer la llista de la compra per avançat i comprar tot el que no caduqui abans del dia 1, des d'un feix de T-10 fins a aliments no peribles.

2. Abonaments i promocions

Els sectors que poden, com l'estètica, els gimnasos, la televisió de pagament, el teatre i els espectacles, ofereixen abonaments per comprar amb l'IVA reduït i utilitzar-los a partir de setembre.

3. Les empreses que ajuden

Cal estar al cas de moltes empreses i grans companyies que han anunciat ja que assumiran el nou IVA. Ho fa, per exemple, Ikea en el 65% dels productes, i també Zara, Mango i H&M, que inicialment assumiran el recàrrec.

4. Compra intel·ligent

L'OCU recomana més que mai comparar preus entre establiments i analitzar la lletra petita de les ofertes puntuals.

5. Bolquers de tela

Tots els tipus de bolquers passaran del 8% al 21% d'IVA. Segons l'OCU, fer servir bolquers de tela en lloc dels típics de cel·lulosa permet un estalvi de 600 euros per fill.

Més continguts de