Economia 22/01/2013

De Guindos assegura que la dada de dèficit serà "molt positiva" però evita dir si complirà l'objectiu

El ministre espanyol subratlla l'esforç d'Espanya "en un entorn molt complicat". Espanya no farà retallades addicionals el 2013, segons ha assegurat el titular d'Economia

Ara
2 min
Luis De Guindos, ministre espanyol d'Economia, en roda de premsa a Brussel·les després de la reunió de l'Eurogrup. ARNAU CUESTA / EFE

Brussel·lesEl compliment del dèficit d'Espanya ha estat un dels temes sobre la taula a la reunió de l'Eurogrup, que dóna per fet que l'Estat no complirà amb el 6,3% del PIB fixat per Brussel·les. Informalment, el govern de Rajoy ha admès que podria estar al voltant del 7%. Oficialment, però, continua sense pronunciar-s'hi, i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha tornat a evitar concretar-ho aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de Brussel·les, on participava en la reunió de l'Eurogrup, De Guindos ha assegurat que la dada de dèficit del 2012, que es coneixerà a finals de febrer, serà "molt positiva", però tornat a preguntar sobre l'objectiu de dèficit, no ha volgut mullar-se. Quant a la previsió europea que l'Estat no complirà l'objectiu, ha dit que "l'informe es refereix al tercer trimestre" del 2012 i no al tancament de l'any.

"En les properes setmanes tindrem la dada del 2012, que serà molt positiva", ha dit el ministre d'Economia. "Són dades positives i que ressalten l'esforç que ha fet Espanya en un entorn molt complicat. Posen a prova la credibilitat del govern", ha afegit.

Malgrat aquesta previsió "positiva", ha subratllat que "la recessió és més profunda del que s'havia previst", i ha demanat que es tingui en compte aquest empitjorament de l'escenari econòmic, que ha dificultat el retorn a l'equilibri de les finances espanyoles.

En qualsevol cas, De Guindos ha subratllat que "Espanya no necessita fer un esforç addicional el 2013", és a dir, que no hi haurà ajustos no previstos.

Segons el ministre espanyol, l'Estat està en el bon camí cap a la recuperació, i en aquest sentit ha destacat la bona acceptació de les darreres emissions de deute del Tresor: "S'han dissipat dubtes sobre el futur de l'euro. És el senyal més evident de la recuperació de la confiança en l'economia espanyola".

stats