CRISI FINANCERA
Economia 26/06/2012

De Guindos referma que el rescat forçarà noves regles al sistema financer espanyol

El ministre d'Economia diu al Congrés que Brussel·les demanarà la creació del banc dolent a les entitats perquè separin els actius tòxics i ja compta amb noves reestructuracions

E.freixa
1 min

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha explicat aquest dimarts al Congrés que el conjunt del sistema financer espanyol tindrà que complir noves regles derivades del rescat i que, en concret, les entitats que rebin diners europeus hauran de sotmetre's a noves reestructuracions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la Comissió d'Economia, De Guindos ha parlat de "pla de reestructuració ordenada" en totes les entitats que demanin crèdit. Ha comparat aquestes exigències a les que ja demanava el FROB quan ha injectat diners públics a bancs els darrers anys.

Malgrat que serà en les properes setmanes quan es detallaran les condicions al sistema financer, el ministre ha avançat que Brussel·les forçarà la creació del "banc dolent" per segregar els actius tòxics dels sans i que l'objectiu final serà "corregir les vulnerabilitats" fruit de la bombolla immobiliària i evitar que es repeteixi.

Un cop sol·licitada ahir formalment la petició de rescat, la CE viatjarà a Espanya per fer la seva pròpia avaluació i, en paral·lel, el govern espanyol negociarà tant amb Europa, com amb l'FMI i el Banc Central Europeu les condicions concretes del crèdit a la banca.

De Guindos ha insistit que les condicions seran "molt més favorables" que les que hauria de suportar el FROB si hagués de captar finançament als mercats i millors que les que ha hagut de suportar en els darrers temps Espanya.

stats