Publicitat
Publicitat

Hispania, participada per Soros, llança un OPA per Realia que puja a 157 milions d'euros

L'oferta és un 19% inferior al preu que cotitzava dimecres la immobiliària participada per Bankia i FCC

Hispania ha llançat formalment aquest dimecres la seva oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) pel 100% Realia, Immobiliària actualment controlada per FCC i Bankia, a un preu de 0,49 euros per acció, el que eleva l'import de l'operació a 157,70 milions d'euros.

La 'socimi' (immobiliària amb avantatges fiscals) participada per George Soros ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la sol·licitud d'autorització de l'OPA, el fullet informatiu de l'operació i un aval per l'import íntegre de l'operació atorgat per Santander i CaixaBank.

Hispània presenta formalment la seva oferta en els mateixos termes i condicions anunciats a finals del passat mes de novembre, i després que aconseguís un acord amb els tres fons que actualment figuren com a principals creditors de Realia.
Amb aquest acord, la 'socimi' ja té assegurat un dels dos aspectes als quals va condicionar l'oferta. El segon passa perquè l'OPA aconsegueixi una acceptació d'almenys el 55% del capital de la immobiliària.

El preu que Hispània proposa és un 19,6% inferior al de 0,610 euros per acció a què Realia va concloure la jornada de Borsa d'aquest dimecres. La companyia que presideix Rafael Miranda atribueix aquest fet al palanquejament que presenta la immobiliària, a la revalorització que la seva cotització va presentar en els últims mesos al fil d'informacions sobre inversors eventualment interessats en l'empresa, i pel residual negoci d'habitatge i sòl amb què compte.

Els plans d'Hispania per Realia després de l'OPA passen per convertir la immobiliària en una societat cotitzada d'inversió immobiliària 'socimi', que seguirà cotitzant en borsa i de la qual la firma participada per Soros serà primer soci estable de referència amb una participació de fins al 58% del seu capital. La nova 'socimi' Realia se centrarà en la gestió del seu patrimoni i procedirà a la venda ordenada del negoci de sòl i habitatge amb que encara compte.

Del seu costat, Hispania aconseguirà més que duplicar l'actual mida de la seva cartera. La firma considera que Realia té una "cartera única de actius", de gairebé mig milió de metres quadrats d'edificis d'oficines i centres comercials, situada fonamentalment a Madrid i Barcelona, i en la qual destaca una de les Torres KIO de Madrid.

Realia és objecte d'una eventual OPA just un any després que tant l'empresa com els seus dos socis de referència encomanessin la seva venda a Goldman Sachs. En el cas de FCC i Bankia, que controlen un 36,8% i un 24,9% de Realia, respectivament, la venda de les seves inversions en aquesta empresa s'emmarquen en els respectius plans de desinversió que actualment tenen en marxa. En el cas del grup controlat per Esther Koplowitz, per sanejar la companyia i retallar deute, i en el de l'entitat, per complir amb el mandat de Brussel·les.

Més continguts de