Economia 01/02/2013

Holanda nacionalitza el banc SNS Reaal per la seva exposició al mercat immobiliari

La nacionalització costarà 3.700 milions a l'Estat, que aplicarà una taxa extraordinària per recaptar 1.000 milions entre la resta d'entitats financeres del país

Efe
1 min

Brussel·lesHolanda ha anunciat avui la decisió de nacionalitzar el banc ABN Amro, el quart amb més actius del país, per la seva alta exposició al sector immobiliari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació, que costarà a les finances públiques 3.700 milions d'euros, ha estat qualificada pel ministre de finances holandès, Jeron Dijsselbloem, d'"inevitable".

Dijsselbloem, en un comunicat, també ha recordat que aquesta mitjanit s'ha acabat el termini que el banc central holandès havia donat a l'entitat perquè solucionés els seus greus problemes financers.

El SNS Reaal patia des de feia temps per la seva alta exposició al sector immobiliari, originada amb la compra de la divisió immobiliaria del desaparegut ABN Amro, que més tard va ser comprat i repartit entre el Santander, RBS i Fortis.

Paral·lelament, i per finançar la nacionalització del SNS Reaal, el govern holandès ha establert una taxa a la resta d'entitats bancàries amb què vol recaptar prop de 1.000 milions d'euros.

Amb la nacionalització, a més, els principals directius del SNS Reaal han dimitit, ja que, segons un comunicat de l'empresa, "no volen assumir la responsabilitat de la nacionalització".

stats