L'IPC anual augmenta fins a l'1,1% per l'encariment dels carburants

És el primer increment després de tres mesos de caigudes

L'índex de preus al consum (IPC) va pujar un 0,2% al febrer a Espanya en relació amb el mes anterior i va elevar una dècima la taxa interanual, fins a l'1,1%. És el primer ascens després de tres mesos de caigudes, segons l'indicador avançat publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'INE ha atribuït el repunt de la taxa interanual a l'encariment dels carburants. La taxa interanual del febrer és la trentena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 1,1% superiors als de fa un any. Amb la dada del febrer, l'IPC suma quatre mesos consecutius amb taxes interanuals inferiors al 2%.

L'IPC a Catalunya va tancar el 2018 en un 1,4%

En el segon mes del 2019, l'índex de preus al consum harmonitzat (IPCH) va situar la taxa interanual en l'1,1%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCH pujaria una dècima respecte al mes anterior.

L'ascens més alt d'un febrer des del 2015

L'increment del 0,2% al febrer és el més alt d'aquest mes respecte al 2015, en què els preus també van augmentar un 0,2%. Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCH es va situar al febrer també en el 0,2%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC del febrer el 13 de març.

  • Etiquetes