Economia 12/06/2013

Els preus pugen tres dècimes a Catalunya i deixen l'IPC interanual en el 2,2%

Els increments de les fruites fresques i de les verdures ajuden a trencar la tendència a la baixa que es va iniciar el novembre passat. A l'Estat els preus són cinc dècimes més baixos

Ara
1 min

BarcelonaEls preus van pujar tres dècimes al maig a Catalunya i van deixar la taxa interanual de l'IPC en el 2,2%, quatre dècimes més que el mes anterior. Aquest increment de la taxa anual ha estat provocat pel comportament del cost de les gasolines i els viatges organitzats, però especialment pels preus de les fruites i les verdures, que aquest maig han augmentat, mentre que l'any passat van baixar. Amb aquest repunt fins al 2,2%, es trenca la tendència baixista de la inflació que va començar al novembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al conjunt de l'Estat la inflació va pujar dues dècimes respecte a l'abril. L'IPC interanual va pujar tres dècimes i es va situar a l'1,7%, segons les dades que ha donat aquest dimecres l'institut espanyol d'estadística (INE). La taxa no varia respecte a l'indicador avançat de l'IPC que l'INE va publicar el 30 de maig. La inflació subjacent –que exclou la variació dels preus dels aliments frescos i l'energia– va augmentar una dècima, fins al 2%.

stats