La Inspecció de Treball detecta 700 falsos autònoms treballant en aplis

Báñez assegura que ja s'ha fet la sol·licitud perquè siguin donats d'alta al règim corresponent

La Inspecció de Treball ha detectat 700 falsos autònoms treballant en aplis d'economia col·laborativa. Així ho ha anunciat aquest dimecres la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, durant la sessió de control del Congrés de Diputats. 

La ministra d'Ocupació ha respost a la pregunta de la diputada socialista Esther Peña Camarero assegurant que les actuacions de la Inspecció en aquest àmbit es deriven de denúncies dipositades a la bústia de frau de la Seguretat Social i de les fetes per sindicats i els mateixos treballadors. 

"El frau es persegueix en qualsevol sector i qualsevol dia de la setmana", ha sentenciat Báñez, que ha explicat que, un cop detectats, la Inspecció emet una sol·licitud davant la tresoreria general de la Seguretat Social perquè doni d'alta al règim d'autònoms aquests treballadors. 

La inspecció marca de prop les aplis de repartidors

Entre 2012 i 2017, la Inspecció de Treball va detecar 6.785 llocs de treball ocupats per falsos autònoms en diferents sectors, però a més, des dels últims cinc anys es porten a terme prop de 18.000 accions inspirades en aquest àmbit, segons les dades que ha donat a conèixer aquest dimecres la ministra d'Ocupació.