ARA TU
Economia 28/10/2012

Jeremy Rifkin: "L'austeritat i les reformes no poden matar el somni europeu"

Aquest economista i sociòleg, figura mediàtica i assessor de governs en temes de sostenibilitat, ha estat a Barcelona pel Globan Clean Congress, organitzat per l'International Herald Tribune amb el suport de l'ARA

Carles Capdevila
1 min

Jeremy Rifkin, entusiasta i molt convincent, fa que sembli fàcil i a l'abast un gran canvi energètic que és urgent però que, en alguns casos, sembla molt encallat. L'economista i sociòleg parla del seu últim llibre, La Tercera Revolució Industrial, de la situació econòmica i el futur d'Espanya i d'Europa, i del futur amb Internet.

  • Europa: "La Tercera Revolució Industrial és el pla real d'Europa, el pla oficial de la UE. El Parlament Europeu el va aprovar el 2007 i ara s'hi està treballant. No hi ha marxa enrere. No és un somni, és una realitat en l'economia industrial més forta del món".
  • Espanya: "El que és tan difícil i frustrant de ser a Espanya és que, abans de la crisi, aquest país era capdavanter en energies renovables, juntament amb Alemanya. Hi ha una Tercera Revolució que pot renovar Catalunya i Espanya, i heu de començar amb el vostre estoc immobiliari".
  • Esperança: "Estic totalment esperançat. També sóc conscient del repte, la gent està espantada. Però teniu una generació per sota dels 40 anys que entén tot el que dic, i estan disposats a tirar endavant! I són aquí, sense feina, protestant pels carrers d'arreu d'Espanya".
  • Futur: "El futur és vendre i compartir a través d'internet i de l'energia: posem-ho junt i amb els cinc pilars i, en menys de vint anys, les noves infraestructures ja haurien d'estar en totes les regions i comunitats".
  • Identitat: "Hi pot haver austeritat, però amb uns certs principis. La qualitat de vida i la sostenibilitat són la firma d'Europa".

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium de l''Ara Tu'

stats