L'Aeroport de Barcelona supera per primer cop els quatre milions de passatgers en un mes

El nou rècord va ser al juliol, quan el nombre de passatgers va augmentar un 5% respecte al mateix mes de l'any passat

L'Aeroport de Barcelona ha tancat juliol amb un nou rècord, ja que per primera vegada en la seva història ha superat els quatre milions de passatgers en un mes, en concret 4,027 milions, un 4,9% més que al mateix període del 2013, i l'anterior rècord es va registrar l'agost de l'any passat, quan es van arribar als 3,9 milions de viatgers.

En l'acumulat de l'any, el creixement registrat per les instal·lacions aeroportuàries del Prat és superior al 6,4%, assolint els 21,26 milions de passatgers, ha informat Aena aquest divendres en un comunicat.

Els usuaris de la UE són els que més van créixer el juliol, amb un repunt del 8,8%, seguits dels usuaris de vols internacionals de països que no en formen part, que s'han incrementat un 2,6%.

Destaca l'evolució positiva dels passatgers intercontinentals, que han crescut un 8,9%, mentre que els passatgers nacionals segueixen sense remuntar i han tornat a registrar xifres negatives al juliol, amb una caiguda del 0,6%.

Pel que fa a les operacions, continua la tendència ascendent dels últims mesos, i el juliol es van efectuar 29.191 enlairaments i aterratges, un 4% més, mentre que en l'acumulat de l'any s'han realitzat 164.295 operacions, un 2,6% més.

Respecte a la càrrega, s'han transportat més de nou milions de quilograms, el que es tradueix en un repunt del 9%, i destaca el creixement d'un 12,6% en els vols internacionals de fora de la UE, i del 7,7% en els vols de la UE; durant els set primers mesos d'aquest any s'han transportat més de 59,4 milions de quilograms, un 4,1% més.