L'Ajuntament garantirà la continuïtat del 'coworking' Betahaus

Eloi Badia, regidor del districte de Gràcia reafirma la necessitat del projecte i assegura que el consistori ja treballa en una solució definitiva

L' Ajuntament de Barcelona es compromet a garantir la continuïtat d'un dels espais de 'coworking' més grans de la ciutat. El centre Betahaus, del districte de Gràcia, havia fet córrer una carta oberta a l'alcaldessa Ada Colau en què li reclamava que evités la clausura del centre, prevista per aquest dimarts al matí. 

Tal com ha explicat una portaveu del consistori a l'ARA, a vui el districte de Gràcia ha rebut el recurs contra la clausura de Betahaus, que per diverses traves –segons expliquen els seus portaveus– no havia aconseguit legalitzar les obres de construcció realitzades el 2014 i no compta amb la llicència adequada per poder continuar amb l'activitat. 

Betahaus és un espai on uns 200 autònoms, la majoria del sector digital, treballen a canvi d'una quota mensual. Tot i això, la situació de clausura imminent els ha portat a perdre fins un 95% dels seus clients, tal com explica Eduardo Forte. 

Aquest recurs suspèn temporalment la clausura mentre es resol el conflicte per via jurídica, "un fet que ens permet guanyar un marge de temps per reunir-nos de nou amb ells i buscar una sortida a aquesta activitat", aclareixen des del consistori. 

Aquest dimarts al migdia els tècnics del districte s'han reunit amb els promotors de Betahaus per establir un calendari de treball conjunt i solucionar els problemes de tramitació de la llicència que arrosseguen des del 2014. "Els proposarem treballar conjuntament perquè puguin complir els requisits tècnics i normatius", explica la mateixa portaveu. 

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ha reafirmat després de la reunió la necessitat de l'activitat d'un espai com aquest:“És un bon projecte, que aporta valor afegit al nostre districte, que serveix d’espai de treball per a moltes persones i especialment a autònoms. És un tipus d’activitat – economia col·laborativa, social i cooperativa-- al que aquest govern dóna suport, per tant, buscarem la solució, que està molt a prop de ser definitiva”.