L'Euribor assegura una altra rebaixa de les hipoteques

L'indicador tanca l'abril al -0,190% i permetrà descomptes de fins a 53 euros

L'evolució de l'Euribor a dotze mesos, l'indicador que es té en compte per fixar els tipus d'interès hipotecaris, continua sent baixista. Tant es així que es va tornar a reduir al mes d'abril, mes en què va tancar en un -0,190%, i va assegurar que les actualitzacions dels tipus d'interès que es facin aquest mes suposin un nou abaratiment de les quotes mensuals. Aquells qui tinguin una hipoteca a Catalunya es beneficiaran d'un estalvi mitjà anual de 53 euros. Serà una mica superior (60 i 55 euros) per als qui la tinguin contractada a Madrid i les Balears, respectivament.

Els descomptes mitjans es tenen en compte segons els imports i els calendaris d'amortitzacions de les hipoteques contractades i vives actualment. A Catalunya l'import mitjà de cada hipoteca és de 139.223 euros, cosa que suposarà 53 euros anuals i 4,42 euros mensuals. 

Segons les dades de l'INE, les hipoteques més altes es donen a Madrid, on l'import mitjà és de 157.666 euros, motiu pel qual es tracta de la comunitat que s'ha beneficiat i es beneficiarà més de la davallada dels tipus d'interès, que porten en negatiu des del 2016. Amb l'última actualització de l'Euribor, la rebaixa serà de 60 euros anuals i 5 euros mensuals. 

Més continguts de