El Sabadell i CaixaBank tornen a liderar les caigudes a la borsa

L'entitat que presideix Oliu perd prop d'un 3% i la de Gual més d'un 2%

Després que ahir el Sabadell aprovés el trasllat de la seu social i que CaixaBank n'anunciés la intenció, les cotitzacions de les dues entitats es disparaven a l'Íbex-35. Aquest divendres, però, la situació es repeteix. Els dos bancs catalans han començat la jornada amb pèrdues superiors al 2%. A les 11.30 h el Sabadell era el valor del selectiu que més queia, amb números vermells d'un 2,96% i CaixaBank, el segon, amb un 2,09%. 

A la mateixa hora, l'Íbex-35 retrocedia un 0,70% i només registraven números verds quatre valors: Melià, Amadeus, Siemens i Grifols. Tot i això, el principi de la jornada l'han començada amb lleugers guanys. El Sabadell va tancar dijous amb una revalorització del 6,16% i ha començat aquest divendres guanyant només un 0,24%. Per la seva banda CaixaBank sí que ha començat ja amb pèrdues del 0,19%. L'entitat es reuneix aquesta tarda per aprovar, possiblement, el trasllat de la seva seu social a Palma després que el govern espanyol aprovi en consell de ministres un decret llei que li permet fer-ho saltant-se la junta d'accionistes. 

Les juntes fora, però els empleats i el múscul a casa

Aquest matí el vicepresident econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el govern espanyol ha pressionat les dues entitats financeres de Catalunya perquè facin aquest canvi de seu, que considera una mesura temporal. 

La prima de risc s'havia relaxat el matí de divendres i se situava en 122,40 punts bàsics, quan el 4 d'octubre va arribar a sobrepassar els 132 punts bàsics. No obstant, encara està per sobre dels dies previs al referèndum de l'1-O, quan no arribava als 120 punts bàsics. A les 11.30 h es disparava un 0,32%, fins als 123,40 punts. 

Més continguts de