L'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell inicia la nova etapa com a aeroport comercial

Les instal·lacions, gestionades per la Generalitat, ja poden rebre vols turístics, de passatgers, de mercaderies, correus o aerotaxis

L'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell ha iniciat avui la seva etapa com a aeroport comercial després de convertir la instal·lació en aeroport públic i comercial (abans funcionava com a aeròdrom). La Generalitat ha informat que des d'avui pot rebre vols turístics, de passatgers, de mercaderies, correus o aerotaxis. El Govern ha invertit un milió d'euros per aconseguir els requeriments necessaris per convertir-lo en comercial.

L'aeroport podrà rebre avions amb capacitat per a 40 persones, que són els característics de les rutes regionals tant amb vols regulars com amb xàrter. Fins ara, la zona només estava connectada per carretera, de manera que l'aeroport amplia les seves possibilitats pel que fa al transport de mercaderies.

Tot i ser a Catalunya, l'aeroport servirà com a important infraestrucuta de transport per a passatgers que vulguin anar a Andorra, cosa que ja succeeix actualment amb l'aeròdrom d'Alguaire.

Més d'una desena de companyies aèries de diversos països s'han mostrat interessades en l'aeroport. Catalunya, que s'encarrega de la gestió i explotació de la instal·lació, ja ha iniciat tràmits amb el ministeri d'Interior per instal·lar un punt d'inspecció fronterer.

Andorra aportarà el 50% del dèficit d'explotació de la infraestructura, fins un màxim de 300.000 euros, així com una part variable en funció del nombre de passatgers que arribin a l'aeroport en vols comercials.