Lleida.net sortirà a borsa a Euronext

La tecnològica catalana ja cotitza al mercat alternatiu borsari (MAB)

L'operador català de telecomunicacions Lleida.net té previst fer el salt a la borsa paneuropea Euronext. El consell d'administració va acordar ahir demanar el permís necessari a la junta d'accionistes, que se celebrarà el 29 d'octubre a Madrid, ja que la companyia va ser una de les que va decidir treure la seva seu de Catalunya l'octubre passat, arran dels fets que van seguir el referèndum d'independència.

La companyia ja cotitza al mercat alternatiu borsari (MAB), on continuarà malgrat l'alta a la borsa europea. Es convertirà en la primera empresa del MAB que opera amb dues cotitzacions diferents i ho farà a través d'una operació de 'dual listing', un model més popular als Estats Units.

L'índex en què quedarà inclosa Lleida.net serà l'Euronext Growth, especialitzat en petites i mitjanes companyies, ja que l'empresa considera que aquesta operació li donarà "més visibilitat i més accés a fluxos internacionals de capital", com afirma en un comunicat Sisco Sapena, conseller delegat de la companyia.

Lleida.net, que ha obtingut en els últims mesos diferents autoritzacions de patents i ja en suma 70 per operar en una setantena de països, va facturar el primer semestre de l'any 6,2 milions d'euros, un creixement del 34%. És una de les 15 empreses amb més volum de contractació al MAB, el que li servirà per entrar a l'Íbex MAB 15 a partir del 24 de setembre.