Llogar habitatge a Barcelona dona una rendibilitat del 5,6%

Nou Barris és el districte on surt més a compte comprar i llogar habitatges

Llogar un habitatge a Barcelona pot generar una rendibilitat mitjana del 5,63%, un percentatge inferior al de Madrid (5,89%), on els preus de compra són lleugerament superiors. Aquest benefici que es pot obtenir pot arribar a acostar-se al 7% en algunes zones, com al districte de Nou Barris (6,88%). El motiu també és pels preus de compra, que són més reduïts, i en canvi la pressió sobre els preus del lloguer fa que sigui més factible obtenir-hi millors rendes. 

Aquestes són les conclusions del segon estudi sobre la rendibilitat d'habitatges de lloguer elaborat per Invermax. Segons els seus càlculs, a Espanya aquesta rendibilitat mitjana se situa en el 6%, una xifra alta motivada per l'alta pressió existent en les dues grans ciutats espanyoles, Madrid i Barcelona. 

Nou Barris és el districte més rendible de Barcelona, malgrat que ha perdut tres dècimes de rendibilitat en l'últim any. El segueixen Sant Martí (5,85%), Horta-Guinardó (5,74%), Sant Andreu (5,70%), Sants-Montjuïc (5,51%), Ciutat Vella (5,40%), Gràcia (5,10%) i les Corts (5,02%), zones amb millor oferta de producte i de serveis generals, com el transport públic. La rendibilitat cau a l'Eixample (4,85%) i Sarrià-Sant Gervasi (4,74%).

Pel que fa a l'àrea metropolitana de Barcelona, destaca el Baix Llobregat, amb una rendibilitat mitjana del 6,63%; seguit del Vallès Occidental (6,38%), el Barcelonès (5,91%), el Vallès Oriental (5,66%) i el Maresme (4,92%).

Més continguts de