Publicitat
Publicitat

Draghi assegura que l'eurozona va "pel bon camí" en el control del pressupost

Comença el compte enrere per salvar l'euro davant la cimera decisiva del 9 de desembre. El Parlament Europeu aprova aquest dijous un informe que demana un Tresor únic europeu, un fons monetari i un ministre de Finances per a la UE

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha afirmat el matí d'aquest dijous que l'eurozona "va pel bon camí" amb el nou control extern sobre els pressupostos nacionals que els 17 països de l'euro preveuen assumir.

Draghi ha assegurat que una política pressupostària "conjunta i creïble" tindrà efecte en els mercats, en el seu primer debat al Parlament Europeu des que va assumir el càrrec, en substitució de Jean-Claude Trichet.

El president del BCE ha fet una crida als líders europeus perquè acceptin "un nou joc d'institucions i regles" que estigui a l'altura de la nova unió monetària i econòmica per als països de l'eurozona.

El Parlament Europeu aprovarà aquest dijous un informe que reclama la creació d'un Tresor únic europeu, a més d'un fons monetari i un ministre de Finances per a la Unió Europea (UE) que serveixi per salvar l'euro, davant la cimera decisiva del 9 de desembre.

Aquesta trobada serà la culminació d'una setmana i mitja de negociacions per definir una resposta definitiva a la crisi del deute sobirà.

Més continguts de