Economia 17/03/2011

Mas reivindica el Corredor Mediterrani davant d'una delegació d'eurodiputats

No té cap dubte que el país se'n sortirà perquè disposa d'actius que li donaran la volta a la situació

Acn
2 min
Mas acompanyat de diversos delegats i el conseller Recoder

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut aquesta tarda a la Generalitat una delegació de membres de la Comissió de Transports del Parlament Europeu que visiten les infraestructures catalanes per valorar-ne la idoneïtat de cara a incloure el Corredor Mediterrani en la Xarxa Transeuropea de Transports. Mas ha exhibit la importància econòmica de Catalunya en el conjunt de l'Estat i ha demanat una millora de les connexions amb Europa, especialment a través d'aquest eix ferroviari. La cap de la delegació, Gesine Meissner, ha considerat que el Corredor Mediterrani hauria de ser una prioritat per la Unió Europea, tot i que ha lamentat que no hi hagi prou recursos per finançar tots els eixos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas, que s'ha dirigit a la delegació amb anglès, ha exhortat els eurodiputats a "triar" entre els diversos eixos ferroviaris que es disputen les ajudes comunitàries. A la reunió amb el president català hi ha assistit una quinzena d'eurodiputats i alts càrrecs de la Comissió Europea, acompanyats pel coordinador de la Unió Europea de Projectes Transfronterers per la Península Ibèrica, Carlo Secchi. Es tracta d'una de les delegacions més nombroses que han sortit d'una comissió de l'Eurocambra en els darrers anys.

L'eurodiputat de Convergència i Unió al grup dels Liberals i Demòcrates Europeus i membre de la comissió de Transports, Ramon Tremosa, va proposar la visita a l'octubre del 2010, per tal que els diputats coneguin de primera mà la reivindicació de les institucions i les empreses catalanes per rebre trens europeus i, per tant, el sentit i la urgència de disposar del Corredor Mediterrani. La reunió també ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el secretari general d'Afers Exterior, Senen Florensa.

La delegació va visitar dimecres al matí l'aeroport de Barcelona i les instal·lacions ferroviàries de Seat, a Martorell, i avui dijous ha conegut les infraestructures ferroviàries de Perpinyà, la Sagrada Família i el canvi d'ample de via de Portbou. Demà divendres al matí es desplaçarà al Port de Barcelona.

stats