Publicitat
Publicitat

El Mobile dels rècords

La cita del mòbil tanca les portes amb 108.000 visitants, un 7% més que l’última edició

El Mobile torna a ser de rècord. L’edició d’enguany de la cita mundial del mòbil va tancar ahir les portes amb un nou màxim d’assistents: un total de 108.000 visitants, un 7% més que en l’edició del 2016, segons va informar la GSMA, l’organitzador de la fira. Aquest any, el seu conseller delegat, John Hoffman, no marxa enfadat pels problemes de mobilitat que van saturar les andanes del metro a causa de la vaga de l’any passat. El directiu va destacar que aquesta edició ha sigut “la més gran i exitosa” que s’ha celebrat fins ara. Congressistes d’arreu del món han inundat durant quatre dies els recintes de la Fira de l’Hospitalet i de Montjuïc.

La cita tecnològica més esperada de l’any ha aconseguit un altre dels propòsits que s’havia marcat per a aquesta edició: augmentar el nombre de dones congressistes. Aquest any han representat el 23% dels participants, enfront del 21% de l’any passat. Això implica que la seva presència s’ha accelerat més que el creixement de l’esdeveniment en conjunt, amb un augment del 14%. Tot i així el percentatge encara no supera el 25% que havia augurat Hoffman durant la roda de premsa prèvia al congrés.

El director de la Fira, Constantí Serrallonga, també va celebrar aquestes dades i va destacar que un 55% dels assistents al congrés fossin executius d’alt nivell, entre els quals més de 6.100 consellers delegats de tot tipus d’empreses. El Mobile ha acollit aquest any més de 2.300 empreses de la indústria del mòbil, però també d’altres sectors com ara les finances, la salut o l’automoció. De fet, el cotxe ha sigut molt present al congrés, tant per part dels fabricants com de les operadores de telecomunicacions, que han pregonat les virtuts del vehicle connectat. També hi ha hagut rècord de delegacions governamentals, amb un 14% més d’autoritats passejant pels estands de la Fira. Fins a 60 ministres han passat pel saló des de diumenge passat.

El Mobile d’aquesta edició s’ha caracteritzat també per l’empenta dels programes paral·lels. El congrés d’emprenedors 4YFN ha batut un nou rècord d’assistents, amb 19.123 persones, un 60% més que en l’edició del 2016. Amb un públic estranger del 70%, el punt de trobada de les start-ups ha aconseguit atraure fins a un 47% dels congressistes que han visitat el Mobile. Per arrodonir aquest èxit, el 4YFN ha anunciat que l’any vinent serà més internacional i estrenarà una edició a Silicon Valley.

D’altra banda, la primera edició del saló per a joves Youth Mobile Festival (YoMo) ha comptat amb la participació de fins a 11.000 estudiants. La Fundació Mobile World Capital també ha fet balanç de la Mobile Week, la seva aposta per acostar el congrés als barcelonins i a tots els barris de la capital catalana, que va tancar la primera edició amb 2.000 assistents.

On és el límit?

Segons l’anàlisi de la GSMA, el congrés ha tingut aquest any un impacte econòmic de més de 465 milions d’euros a Catalunya i ha creat més de 13.200 llocs de treball a temps parcial. Malgrat el creixement imparable del Mobile, que es farà a la capital catalana fins al 2023, Serrallonga va descartar que el congrés estigui arribant al límit de la seva capacitat. “L’any passat ja pensàvem això amb 101.000 visitants i les coses han anat molt bé”, va destacar el president de la Fira.

Més continguts de