Naturhouse vendrà als fons un 25% del capital per sortir a borsa

Naturhouse col·locarà aproximadament un 25% del seu capital a fons i inversors qualificats per començar a cotitzar a la borsa espanyola, segons va confirmar ahir la companyia. Els tràmits amb la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per aprovar el fulletó de la sortida a borsa estan bastant avançats i l’empresa que presideix Félix Revuelta espera començar a cotitzar en un termini “molt breu”.

La companyia actualment és propietat al 100% de la societat Kiluva, una empresa de la família Revuelta i altres socis minoritaris. L’operació de col·locació a borsa serà per la venda d’una part de les accions dels actuals propietaris i, per tant, no aportarà nous fons a la companyia de productes dietètics. Fonts pròximes van explicar ahir que Naturhouse no fa l’operació amb l’objectiu de captar recursos, sinó que la sortida a borsa es fa per cotitzar i donar liquiditat al valor. Tot i que el ventall de preus de la col·locació d’accions encara no està establert, fonts del mercat situen la capitalització màxima de la companyia en uns 400 milions d’euros, cosa que significa que la família Revuelta podria ingressar prop de 100 milions per la venda del 25%.

Expansió

Naturhouse va superar en el tancament del primer trimestre d’aquest any les 2.000 botigues en 27 països de tot el món, cosa que suposa 50 establiments més que al final del 2014. La companyia, que treballa amb botigues en règim de franquícia, preveu l’obertura de 240 nous establiments entre el 2015 i el 2016.

Naturhouse va tancar el 2014 amb uns ingressos consolidats de 95,7 milions d’euros, segons va informar ahir mateix l’empresa. L’ebitda -benefici operatiu abans d’impostos i amortitzacions- va pujar a més de 33 milions. Aquest marge elevat i l’absència de deute net serà un atractiu per als possibles inversors perquè permetria retribuir als accionistes amb dividends elevats.