Economia 20/12/2012

Nissan i sindicats avancen en la negociació per portar la fabricació d'un turisme a Barcelona

Els representants de les dues parts han acostat postures respecte a la doble escala salarial per als nous contractats

Efe
1 min
El nou turisme seria una novetat per a la planta, dedicada fins ara a furgonetes i totterrenys.

BarcelonaNissan i els sindicats han aproximat postures respecte a la doble escala salarial per als nous contractats que exigeix la companyia japonesa com a condició per fabricar un turisme a la planta de la Zona Franca de Barcelona, segons fonts sindicals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una conferència telefònica amb periodistes, el vicepresident sènior de fabricació de Nissan a Europa, John Martin, ha lligat el futur de la planta de Nissan a Barcelona a la introducció d'aquesta doble escala salarial permanent i ha avisat que sense aquest turisme la fàbrica de la Zona Franca està abocada a "un lent però segur declivi".

Per la seva banda, fonts sindicals han assegurat que veuen possible signar un acord les pròximes hores, que passaria per assumir que els nous contractats cobrin, d'entrada, 19.900 euros l'any, per anar escalant progressivament, en un termini de set anys, fins a uns 29.000 euros.

Segons aquestes fonts, SIGEN-USOC i UGT estarien més a prop de l'acord, CCOO n'estarien més distanciats, i descarten que CGT acabi sumant-se a qualsevol pacte.

El directiu de Nissan ha acusat un d'aquests sindicats, sense citar-lo, d'estar "bloquejant" l'acord i ha subratllat que s'ha implicat personalment en les negociacions per tancar un acord.

La fabricació d'aquest turisme a Barcelona comportaria una inversió de 130 milions d'euros i la creació de 4.000 nous llocs de treball en el sector, 1.000 d'ells a Nissan i 3.000 més en la indústria auxiliar.

stats