Publicitat
Publicitat

Opositors acusen el president de fer un “holocaust” per “catalanitzar” la patronal

“No és ètic confondre mentides i calúmnies amb informes que recullen dades covardes per distorsionar els fets i les institucions”. Joan Rosell va treure ahir a la llum, durant el primer discurs després de la reelecció, la guerra bruta viscuda durant la campanya per presidir la CEOE. Feia referència a un informe anònim que van rebre els últims dies a la bústia molts dels vocals que van votar ahir a Madrid, en alguns casos acompanyat d’un sobre amb la carta del seu rival, el basc Antonio Garamendi.

El document, al qual ha tingut accés l’ARA, denuncia una suposada “catalanització” de la patronal els últims anys. Titulat “Joan Rosell i el desastre de la CEOE” i amb un “confidencial” a la portada, l’informe, de 14 planes, acusa el president de l’organització d’haver dut a terme un “holocaust” i una “neteja ètnica” dins la patronal des que va ser escollit el 2010 i de tenir com a assessors “conversos a l’independentisme”. A més, li retreuen la seva “ambigüitat” en la defensa de la unitat d’Espanya. Els detractors també consideren que, per la seva condició de català, Rosell “està sent manat per un simple president autonòmic”, en referència a Artur Mas.

“No es coneixen en aquests quatre anys -els del mandat de Rosell- declaracions de la CEOE en contra dels processos secessionistes ni a favor de la Constitució, tot i que una majoria aclaparadora dels seus òrgans de govern voldria fer-ho. Però si el president ho impedeix, aquests pronunciaments són impossibles”, conclou el document, que retreu a Rosell que després del 9-N declarés que “milions de catalans s’havien pronunciat i que el govern no podia obviar les seves aspiracions”.

En un altre punt, s’acusa el president de la CEOE de no tenir en regla els comptes, sobretot pel que fa a la patronal catalana Foment del Treball. “La CEOE ha arribat a pagar tot un any el cost de la calefacció de la seu de Foment a la Via Laietana barcelonina”, diu el document. També matisa una vegada i una altra que Rosell està vinculat amb persones esquitxades en casos de corrupció com el fins fa poc president de la patronal madrilenya CEIM Arturo Fernández, que va dimitir per haver utilitzat targetes black. Se cita, a més, Jesús Terciado i Joan Gaspart.

L’entorn proper del president de la CEOE considera que es tracta d’una “vertadera guerra bruta al català”. Darrere de l’informe, segons les mateixes fonts, hi hauria l’equip que Rosell va acabar expulsant quan va arribar a la presidència i que hauria volgut recuperar quota de poder amb l’elecció del president de Cepyme. Aquest equip va rebre indemnitzacions milionàries després de ser expulsats de la junta.

El rival es defensa

Preguntat ahir pel document, Garamendi va defensar que “la seva campanya ha estat neta” i que només ha parlat “d’idees i projectes”. “No entro en més temes perquè ni ho considero”, va afegir. L’entorn del president de Cepyme va reconèixer que coneixia el document perquè fa unes setmanes els el van passar, però van descartar signar-lo.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT