Economia 06/02/2013

Pimec nega que hi hagi crisi entre petites i grans empreses per l'acte empresarial del 14-F

La trobada que proposa Foment del Treball a favor de l'empresa no ha trobat suports entre la resta d'organitzacions empresarials per les divisions que desperta el procés sobiranista

Ara / Efe
2 min
El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà.

BarcelonaEl president de la patronal catalana Pimec, Josep González, ha negat que existeixi una crisi a Catalunya entre petits i grans empresaris després que la seva entitat descartés participar en la trobada organitzada per Foment del Treball per al dia 14 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a TV3, l'empresari ha lamentat que no s'hagi arribat a un acord per convocar un acte unitari, i ha retret a Foment que no els convoqués a la reunió en la qual va decidir unilateralment canviar el format de la trobada i traslladar-la a la seva seu.

Aquesta decisió de la principal patronal catalana va arribar després que la Cambra de Comerç de Barcelona anunciés que no acudiria a la cita del 14 de febrer pel perill que es polititzés.

De fet, la convocatòria ha aixecat polèmica perquè la reivindicació del pacte fiscal va colar-se des d'un inici al programa no escrit de l'acte. Tot i que Foment va descartar després que la trobada tingués cap vessant polític i va limitar el missatge a reivindicacions econòmiques a favor de l'empresa, el rerefons i l'entorn polític català ha pesat més i ha dut la patronal a rebaixar l'abast de la convocatòria.

De fet, la patronal Pimec ja va posar d'inici la condició d'esquivar qualsevol tema polític si es volia comptar amb el seu suport a la trobada. González ha insistit aquest dimecres que "respecta" el procés sobiranista iniciat a Catalunya, però ha apuntat que els empresaris hi han de tenir una "implicació relativa".

"Demanem que es millori la situació del finançament de Catalunya i entenem que Madrid hauria de moure fitxa, perquè si no s'arregla l'asfíxia a Catalunya, Madrid tindrà un problema", ha dit.

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, s'ha posicionat els darrers dies a favor del pacte fiscal i ha criticat que no és el moment d'aventures independentistes.

stats