Pimec nega que hi hagi crisi entre petites i grans empreses per l'acte empresarial del 14-F

La trobada que proposa Foment del Treball a favor de l'empresa no ha trobat suports entre la resta d'organitzacions empresarials per les divisions que desperta el procés sobiranista

El president de la patronal catalana Pimec, Josep González, ha negat que existeixi una crisi a Catalunya entre petits i grans empresaris després que la seva entitat descartés participar en la trobada organitzada per Foment del Treball per al dia 14 de febrer.

En declaracions a TV3, l'empresari ha lamentat que no s'hagi arribat a un acord per convocar un acte unitari, i ha retret a Foment que no els convoqués a la reunió en la qual va decidir unilateralment canviar el format de la trobada i traslladar-la a la seva seu.

Aquesta decisió de la principal patronal catalana va arribar després que la Cambra de Comerç de Barcelona anunciés que no acudiria a la cita del 14 de febrer pel perill que es polititzés. 

De fet, la convocatòria ha aixecat polèmica perquè la reivindicació del pacte fiscal va colar-se des d'un inici al programa no escrit de l'acte. Tot i que Foment va descartar després que la trobada tingués cap vessant polític i va limitar el missatge a reivindicacions econòmiques a favor de l'empresa, el rerefons i l'entorn polític català ha pesat més i ha dut la patronal a rebaixar l'abast de la convocatòria.

De fet, la patronal Pimec ja va posar d'inici la condició d'esquivar qualsevol tema polític si es volia comptar amb el seu suport a la trobada. González ha insistit aquest dimecres que "respecta" el procés sobiranista iniciat a Catalunya, però ha apuntat que els empresaris hi han de tenir una "implicació relativa".

"Demanem que es millori la situació del finançament de Catalunya i entenem que Madrid hauria de moure fitxa, perquè si no s'arregla l'asfíxia a Catalunya, Madrid tindrà un problema", ha dit.

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, s'ha posicionat els darrers dies a favor del pacte fiscal i ha criticat que no és el moment d'aventures independentistes.