Economia 10/09/2013

El Prat supera Barajas en volum de passatgers per primera vegada

Barcelona va créixer un 0,8%, mentre que Madrid va davallar un 11%

Ignasi Pujol
2 min

BarcelonaL'aeroport del Prat és el que ha tingut el màxim nombre de passatgers de la xarxa d'Aena durant el mes d'agost, segons ha informat aquest dimarts el gestor públic en un comunicat. Es tracta de la primera vegada que Barcelona supera Madrid-Barajas en volum de passatgers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant el mes d'agost, 3,9 milions d'usuaris van passar per l'aeroport de Barcelona, un 0,8% més que el mateix mes de l'any anterior. Barajas va davallar un 11%, fins als 3,8 milions de viatgers.

El nombre de passatgers intercontinentals s'ha incrementat un 9,5% respecte a l'any anterior, mentre que el nombre d'operacions transoceàniques ha augmentat un 8,1%.

Nova York i Tel Aviv són les ciutats més sol·licitades, encara que destaca també l'augment de passatgers de la ruta a Doha operada per Qatar Airways, que ha crescut un 57,7% respecte al 2012.

L'augment del 15,3% en la ruta que Emirates té a Dubai és una altra de les claus d'aquest creixement. A partir de l'1 de febrer de 2014 l'avió més gran del món, l'A-380, cobrirà la ruta Barcelona-Dubai d'Emirates.

Les connexions a Buenos Aires (Aerolíneas Argentinas) o a Miami (American Airlines), així com alguns destins del nord d'Àfrica, són altres de les rutes que han registrat un increment del nombre d'usuaris.

La xifra de passatgers internacionals que no pertanyen a la UE també va créixer el mes passat, i es van registrar 871.259 usuaris d'aquest tipus, un 12,95% més que l'agost de 2012.

Del començament d'any ençà, el total de viatgers internacionals s'eleva a 4,5 milions, fet que suposa un increment del 13,38%.

També destaca l'augment de passatgers de la Unió Europea, que a l'agost van ser 2,06 milions, un 3,75% més que en el mateix mes de 2012.

Des que va començar l'any, 12,44 milions de viatgers han passat per les instal·lacions barcelonines, un 1,79% més que l'any passat.

stats