Repsol troba petroli al mar de Brasil

Les anàlisis realitzades mostren l'existència de cru d'alta qualitat, però encara no s'han fet proves per avaluar-ne la productivitat

La petroliera Repsol Sinopec Brasil i els seus socis Petrobras i BG Group han anunciat avui dilluns un nou descobriment d'un jaciment de petroli de bona qualitat a l'àrea brasilera de Carioca, a la conca de Santos. Segons Repsol, les anàlisis realitzades fins ara mostren l'existència de petroli d'alta qualitat a una profunditat de 4.830 metres, tot i que encara no s'han fet proves per avaluar la productivitat del nou descobriment.

La troballa s'ha produït al pou Abaré (4-SPS-81A), situat a 35 quilòmetres al sud del pou Carioca i a 293 de la costa del país. Repsol Sinopec Brasil participa amb un 25% al consorci que ha descobert aquest nou jaciment, juntament amb Petrobras (45% i operador) i BG Group (30%). Els camps d'aigües profundes de Brasil on s'ha produït la nova troballa de Repsol són una de les àrees més importants de creixement en reserves d'hidrocarburs del món.

Més continguts de