Publicitat
Publicitat

Primer pols a Rajoy al carrer per la nova onada de retallades

Hi ha mobilitzacions convocades aquest dijous a les principals ciutats a tot l'Estat. Les protestes concentren la indignació per la retallada a funcionaris, a la prestació d'atur o l'increment de l'IVA

Les principals ciutats catalanes i fins a 80 a tot l'Estat seran escenari aquest dijous de les primeres manifestacions contra la darrera retallada del govern espanyol, que inclou la supressió de la paga de Nadal als funcionaris, la rebaixa en la prestació d'atur, l'increment de l'IVA i de les retencions als autònoms.

Les mobilitzacions pretenen ser un pols davant una possible vaga general a la tardor que els mateixos sindicats ja no neguen. La indignació es canalitzarà a través de manifestacions a partir de les 19.30 hores a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, així com al llarg del dia a ciutats com Vic, Terrassa o Tortosa.

Els sindicats CCOO, UGT, Usoc, la Intersindical-CSC i el CSIF (majoritari a la funció pública) són convocants de les mobilitzacions, que es repetiran a tot l'Estat. La Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha convocat les 535 associacions i 23 de federacions a sumar-se a la protesta.

Les organitzacions acusen l'executiu del PP d'haver traspassat amb les retallades totes les línies vermelles i al llarg d'aquest setmana ha alertat de possible fractura social si no es recondueixen les polítiques.

Més continguts de