Rajoy incentiva els plans de pensions privats a cop de reial decret

El govern espanyol aprovarà aquest divendres que es puguin recuperar les aportacions en 10 anys

Dit i fet. Només tres dies després que l'OCDE recomanés en un informe presentat amb el patrocini de la patronal de fons d'inversió Inverco que Espanya incentivés els plans de pensió privats, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que demà el consell de ministres aprovarà un decret en aquesta línia.

En concret, el text permetrà que els estalviadors puguin recuperar les aportacions als plans de pensions en 10 anys i rebaixar comissions que es paguen als bancs, segons ha explicat el mateix Rajoy aquest dijous en un acte organitzat per l'''Abc' i Deloitte. El president espanyol no se n'amaga, i ha reconegut que l'objectiu és "incentivar" els plans de pensions privats, perquè acabin complementant les pensions públiques, tot i que ha volgut deixar clar que en cap cas les "substitueixen". 

El moviment del govern espanyol, que ja havia estat anunciat al novembre, és especialment significatiu en un moment en què el Pacte de Toledo es troba en plena revisió al Congrés i s'intenta trobar l'acord entre els grups parlamentaris per modificar el sistema de pensions públiques. En aquest debat, amb la jugada Rajoy se situa a favor dels que demanen que la jubilació descansi més en l'estalvi privat, en contra dels que defensen que s'ha d'enfortir el sistema de pensions públic per disminuir les desigualtats. 

Rajoy també ha insistit que el seu govern aprovarà modificacions legals perquè els empleats que així ho vulguin puguin allargar l'edat de jubilació més enllà dels 67 anys, tal com havia dit la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, a finals del 2016. 

Més continguts de