Rato demana a l'Audiència Nacional la suspensió temporal del seu ingrés a la presó

L'expresident de Bankia, condemnat pel cas de les targetes 'black', prepara un recurs d'empara al TC

L'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, intenta exhaurir la via judicial per no haver d'ingressar a la presó. Rato, exvicepresident del govern del PP, ha sol·licitat aquest dilluns a la sala d'executòries de l'Audiència Nacional que suspengui temporalment la seva entrada a la presó mentre prepara un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional. 

Rato, condemnat a quatre anys i mig de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda en l'escàndol de les targetes 'black', ha d'entrar a la presó com a màxim aquest dijous, 25 d'octubre, després que el Tribunal Suprem ratifiqués la sentència el 3 d'octubre. Tant Rato com altres condemnats pel mateix cas han presentat diferents escrits al TC per intentar ajornar la seva entrada a la presó.

La sala d'executòries haurà de traslladar el recurs d'empara a la Fiscalia Anticorrupció, que haurà d'emetre un informe a favor o en contra de les demandes de suspensió d'execució de la condemna. Qui haurà de prendre la decisió final és el mateix tribunal de l'Audiència Nacional que va condemnar Rato, tot i que és poc probable que accedeixi a la seva petició. En primer lloc perquè els terminis són molt ajustats i en segon lloc perquè, segons apunten fonts j urídiques, és molt difícil que s'atorgui en aquests casos, perquè es tracta d'una pena per un sol delicte.