Rato va informar al govern del PP que s'acolliria a l'amnistia fiscal

L'exvicepresident econòmic de José María Aznar afirma que "no té constància que el Sepblac l'estigui investigant" i nega que tingui societats en paradisos fiscals

L'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) i exvicepresident econòmic dels governs de José María Aznar, Rodrigo Rato, ha afirmat que "no té constància que el Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac) l'estigui investigant" i ha negat rotundament que "tingui o hagi tingut" societats a Gibraltar o les Illes Verges.

D'altra banda, Rato va comunicar al govern de Mariano Rajoy que s'acolliria a l'amnistia fiscal del 2012 per regularitzar la seva situació amb hisenda segons  ha declarat a Onda Cero aquest dimecres. L'exdirector gerent de l'FMI, que presumptament estaria sota investigació del Sepblac per blanqueig de capitals, ha assegurat que va informar l'executiu espanyol personalment.

Cal recordar que el febrer passat l'Agència Tributària va enviar al Servei Executiu contra el Blanqueig de Capitals un llistat amb 705 noms de persones acollides a aquesta amnistia amb indicis de blanqueig. El nom de Rato apareixeria a la llista.
De moment, Rato ha assegurat que no ha rebut cap notificació oficial en què se l'informi d'aquesta investigació. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, s'ha limitat a dir que el seu departament investiga tothom, amb independència de qui és o de qui ha estat.