Publicitat
Publicitat

El Sabadell vol créixer a Amèrica Llatina, fins i tot amb adquisicions, i operarà a Mèxic l'any vinent

A l'Estat vol equilibrar l'excessiu pes que ara tenen Catalunya, València i Múrcia

El Banc de Sabadell vol créixer a Amèrica Llatina i, dins de l'Estat espanyol, millorar la quota en les comunitats on no està massa present per compensar el pes excessiu que ara tenen els mercats de Catalunya, País Valencià i Múrcia, segons ha explicat aquest dimarts el president de l'entitat, Josep Oliu, en una convenció en la que han participat els 500 principals directius del banc.

"El banc del futur té un vector de creixement a Amèrica Llatina per compensar la concentració que tenim a Espanya", ha dit Oliu mirant a l'horitzó de l'any 2020, i també ha dit que s'haurà de modificar el balanç de forma substancial per reduir el actius problemàtics i la concentració de riscos a Espanya. "Tenim  que modificar la nostra concentració territorial a Espanya, per equilibrar el pes que tenim a Catalunya i Llevant", ha dit.

El conseller delegat del banc, Jaume Guardiola, ha aprofundit en l'expansió a Amèrica Llatina, on el banc hi és present a Mèxic. Guardiola ha dit que vol començar a operar amb empreses a l'octubre del 2015 i amb particulars a partir del 2017. Per això, espera obtenir la fitxa bancària a aquell país en el primer semestre de l'any que ve. A més, no ha descartat comprar bancs en aquell continent. "El banc està molt focalitzat en el creixement orgànic a Amèrica, tot i que estem oberts a noves oportunitats que puguin sorgir en aquell mercat", ha dit.

Alhora, el banc vol obrir oficines de representació a Colòmbia i Perú, i convertir en sucursals les oficines de representació que ja té a Singapur i Polònia.

D'altra banda, Oliu s'ha mostrar preocupat per la mala reputació que tenen els banc hi ha fet una crida als directius a ser un banc ètic. També ha animat als directius a incrementar la rendibilitat de l'entitat, en la línia del Pla Triple (el pla estratègic). El conseller delegat, de la seva banda, ha destacat que en el primer any de vigència del pla ja s'han superat els objectius de rendibilitat.

Més continguts de