Publicitat
Publicitat

Soria descarta ara un nou pla Renove de cotxes per al 2013 perquè "no hi ha diners"

El ministre d'Indústria va dir la setmana passada que estudiava la possibilitat de reeditar-lo

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha descartat aquest dilluns que el govern espanyol hagi de posar en marxa el 2013 un nou Pla Renove al sector de l'automòbil a causa de la manca de recursos, després que la setmana passada digués el contrari.

"Per més que ens agradaria plantejar un pla d'aquesta naturalesa avui la situació dels recursos disponibles per part del govern [espanyol] no ho fan possible", ha afirmat en declaracions a RNE el ministre, que, no obstant això, ha apuntat que en el futur, quan millori la situació econòmica, l'executiu podria estudiar aquesta possibilitat.

Soria ha assegurat que "no hi ha diners" per a un Pla Renove el 2013 i, després de recordar que el pressupost per al 2012 del Ministeri d'Indústria va baixar un 25% respecte al 2011, ha avançat que l'any que ve caldrà fer "ajustos addicionals" en els comptes del departament, que tindran "una disminució de més".

"Qüestió diferent és que fos necessari", ha afegit Sòria, que ha insistit que tot i que ell, per principi, no comparteix que un govern doni diners a un usuari per comprar un cotxe, sí que reconeix que quan s'han aplicat mesures d'aquest estil han augmentat les vendes.

La setmana passada, el ministre d'Indústria va deixar oberta la possibilitat de reeditar el 2013 el Pla Renove i va assegurar que faria tot el possible perquè s'executés donat el pes del sector de l'automòbil en l'economia espanyola.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT