Economia 01/08/2012

Standard & Poor's manté la nota d'Espanya a BBB+ però amb perspectiva negativa

L'agència de qualificació destaca el "fort compromís amb l'ajust econòmic i fiscal" d'Espanya

Efe
1 min

MadridL'agència Standard & Poor's (S&P) ha confirmat avui la qualificació del deute a llarg termini d'Espanya a BBB+, "un aprovat alt", pel "ferm compromís amb l'ajust econòmic i fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, S&P considera que Espanya compta amb una economia "diversificada i pròspera", un sistema polític "estable" i destaca el ferm compromís per seguir implementant una agenda completa de reformes fiscals i estructurals.

L'agència confia que Espanya seguirà rebent el suport, incloent-hi el finançament, dels seus socis europeus i del BCE, ja que en cas contrari l'economia podria contraure's "bruscament", l'atur augmentaria "encara més", la cohesió social desapareixeria i les reformes "s'estancarien o farien marxa enrere".

S&P manté, tot i això, la perspectiva negativa de la nota per l'elevat endeutament exterior de la banca espanyola i perquè encara hi ha "rigideses" en l'economia, per exemple, en el mercat laboral.

També veu riscos per reequilibrar l'economia del país i dubta de l'efecte que puguin tenir les polítiques europees per estabilitzar els mercats financers, entre d'altres raons.

S&P justifica la nota d'Espanya en el fet que no creu que necessiti més de 100.000 milions per recapitalitzar la banca i preveu que el cost per a l'Estat serà "significativament inferior" a aquesta quantitat.

stats