Tesla perd 639 milions d'euros en el segon trimestre, la tercera pitjor xifra de la seva història

Des que va començar l'any, la companyia ha perdut més de 1.300 milions d'euros

El fabricant de cotxes elèctrics Tesla continua perdent diners. L'empresa nord-americana ha presentat aquest dimecres els resultats del segon trimestre del 2018 i ha registrat unes pèrdues de 743 milions de dòlars (639 milions d'euros), la tercera pitjor xifra de la seva història. De fet, van ser els dos trimestres anteriors els que van superar la dada actual. 

Així, durant el segon semestre del 2018 Tesla ha registrat unes pèrdues netes de 1.527,33 milions de dòlars (equivalent a 1.314,28 milions d'euros), cosa que suposa gairebé duplicar les xifres del mateix període de l'any anterior. No obstant això, les pèrdues netes entre els mesos d'abril i juny (639,44 milions d'euros) han estat sensiblement inferiors si les comparem amb els resultats del primer trimestre, entre el gener i el març (675,58 milions d'euros). 

A banda d'això, pel que fa als ingressos Tesla ha percebut un augment durant el primer semestre de fins a 6.381,04 milions d'euros, lleugerament superior als 4.722,6 milions d'euros ingressats en el mateix període de l'any anterior. A través d'un comunicat emès pel seu fundador, el multimilionari Elon Musk, la companyia defensa l'aposta que van fer pel Model 3 i que, malgrat haver experimentat "diversos obstacles" durant el procés de construcció, ha aconseguit produir gairebé 7.000 vehicles dels models 3, S i X només durant la darrera setmana de juny. 

"Una producció total de 7.000 vehicles a la setmana, o 350.000 a l'any, hauria de permetre a Tesla ser rendible de manera sostenible per primera vegada en la nostra història, i en el tercer trimestre esperem augmentar la producció", ha manifestat Musk.