Economia 18/12/2012

Vaga parcial del servei de terra d'Easyjet a partir del 29 de desembre

Els sindicats acusen la direcció de l'aerolínia de no respectar els acords salarials. Les aturades afectaran l'aeroport del Prat els dies 30 i 31 de desembre i 4, 5 i 6 de gener

Efe
1 min

MadridEls sindicats d'Easyjet han convocat aturades parcials en els serveis de 'handling' o de terra -assistència en aeroports- dels aeroports de Barcelona, Alacant, Palma i Màlaga a partir del 29 de desembre per reivindicar els increments salarials previstos per als anys 2011, 2012 i 2013.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat conjunt, els sindicats que componen la taula negociadora del conveni col·lectiu d'Easyjet Handling Spain (CCOO, UGT i USO) retreuen a la direcció la seva "actitud intransigent" en no respectar els preacords aconseguits en la negociació.

"Amb aquesta forma de procedir, Easyjet vulnera el principi de bona fe que ha de regir en tota negociació", assenyalen els sindicats, que recorden que en els nou primers mesos d'aquest any l'aerolínia va obtenir uns beneficis de 317 milions d'euros, un 13% més que en el mateix període de l'any anterior.

Aquest dimarts al matí les parts s'han reunit al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) sense arribar a un acord, atès que l'empresa "no ha mogut gens ni mica la seva postura", ha assenyalat a Efe un portaveu sindical.

Fonts de la direcció de l'aerolínia han indicat que estan "disposades a seguir negociant" per evitar les vagues.

A Barcelona pararan el 30 de desembre i el 6 de gener entre les 20 i les 22 hores; també el 31 de desembre i el 4 i 5 de gener entre les 13 i les 15 hores i entre les 20 i les 22 hores.

stats