Volkswagen arreglarà tots els cotxes afectats pel cas del dièsel a Espanya durant el 2017

La mesura afecta al voltant de 683.000 vehicles equipats amb els motors 1.6 TDI i 2.0 TDI

Volkswagen Grupo España Distribución ha assegurat que arreglarà tots els vehicles de l'estat espanyol afectats pel cas del dièsel (que provocava que els nivells d'emissions dels cotxes fossin més elevades del permès) durant el 2017. Així ho ha afirmat Francisco Pérez Botello, president de la companyia, en una operació que afecta al voltant de 683.000 vehicles.

Botello ha explicat que des del mes de desembre el grup s'està posant en contacte amb tots els clients que tenen un motor d'1.6 TDI perquè acudeixin als concessionaris Volkswagen. Des de l'empresa d'automòbils calculen que l'any vinent tots els models afectats ja no emetran gasos contaminants en excés.

El president del grup a l'Estat també ha donat dades dels primers models que ja s'han reparat a Espanya. Es tracta de 180.000 vehicles, aproximadament el 50% dels models equipats amb  motors de 2.0 TDI afectats pel Dieselgate. Aquesta és la primera acció que Volkswagen va dur a terme a la Península després que Brussel·les obrís un expedient al govern espanyol per la seva inacció contra la companyia.

Més contaminació i més vendes

Tot i la polèmica que ha envoltat Volkswagen aquest últim any, les xifres de l'empresa l'automobilística a nivell mundial han sigut tot un èxit, i Espanya no ha estat una excepció. Segons dades del mateix grup,  es van matricular 89.012 vehicles a l'Estat durant l'exercici anterior, un 0,8% més respecte al 2015. 

El grup Volkswagen Grupo España Distribución també s'encarrega de distribuir les marques Audi i Skoda al territori ibèric. El grup va aconseguir matricular un total de 180.000 vehicles sumant les tres marques, un 8,5% més respecte de l'any anterior i la xifra més alta des de l'any 2007.