Economia 03/08/2015

Abengoa es desploma un 26% a borsa després d'anunciar una ampliació de capital

També ha anunciat un nou pla de desinversions

Efe
1 min
Panells solars / THINKSTOCK

MadridLes accions de l'empresa d'enginyeria i energia Abengoa es desplomaven avui un 26,14% en borsa poc després de l'obertura de la sessió, després d'anunciar una ampliació de capital i un pla de desinversions per al grup, que se sumen a la rebaixa de previsions d'ingressos avançada divendres passat.

A un quart d'onze del matí, les accions classe B d'Abengoa -les més líquides- s'intercanviaven a 1,541 euros, un preu un 26,14% inferior al del tancament de divendres, mentre que les de classe A experimentaven un descens del 12,22%.

Aquest matí, Abengoa ha anunciat que llançarà una ampliació de capital per un import de 650 milions d'euros, que haurà de ser ratificada en una junta d'accionistes extraordinària, i que ja compta amb el suport del principal accionista del grup, Inversió Corporativa.

Els fons es dedicaran a reduir deute -per un import de 300 milions d'euros- i a reforçar els fons propis.

Així mateix, l'empresa ha posat en marxa un nou pla de desinversions per un total de 500 milions d'euros, que inclouen els 400 milions ja anunciats el passat divendres, així com desinversions addicionals d'actius de bioenergia.

stats