SERVEIS
Economia 19/01/2013

Acciona defensa al TSJC la compra d'Aigües Ter Llobregat

T.g.
2 min
La dessaladora del Prat és un dels actius inclosos dins d'Aigües Ter Llobregat (ATLL).

BARCELONAAcciona va interposar ahir un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució d'un organisme de la Generalitat, l'OARCC, que va anul·lar l'adjudicació d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) a un consorci que lidera la constructora. Així, Acciona entra de ple en el conflicte judicial que manté amb Agbar i la mateixa administració catalana sobre la propietat de l'organisme que coordina el servei d'aigua a les potabilitzadores de l'àrea metropolitana de Barcelona i que dóna servei a cinc milions d'habitants.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins ara, el grup que presideix José Manuel Entrecanales s'havia mantingut en silenci des que va esclatar el conflicte, a principis de mes. Acciona s'havia limitat a explicar a la CNMV que demanaria els prop de 300 milions que ja ha pagat a la Generalitat si finalment la privatització quedava sense efecte.

A la pràctica, el consorci guanyador ja gestiona ATLL -que té una plantilla de 225 treballadors- des de l'1 de gener. Segons un comunicat d'Acciona, la interposició del recurs provoca que la resolució de l'OARCC no sigui ferma. L'equip jurídic d'Acciona demana seguir gestionant ATLL, que considera un servei "bàsic" per als usuaris. En tot cas, la constructora va defensar ahir que manté tota la legitimitat per continuar gestionant l'empresa privatitzada.

Agbar presenta l'opa sobre Cassa

La judicialització de la subhasta d'ATLL es va iniciar quan Agbar va presentar recurs. La Generalitat va fer el mateix fa una setmana davant el TSJC, però ahir mateix l'alt tribunal li va demanar que entregués tota la documentació del procés de privatització. Finalment, Acciona també ha presentat el recurs per defensar els seus interessos.

D'altra banda, ahir Agbar va presentar a la CNMV l'opa que fa dies va anunciar sobre Aigües de Sabadell (Cassa). L'oferta de compra és de 60 euros per acció, amb la voluntat de captar com a mínim un 51% del capital de Cassa.

stats