Economia 22/11/2016

Els accionistes d'Abengoa donen llum verda al pla de reestructuració

El suport als acords judicials permeten evitar el concurs de creditors

Agències
2 min
L’empresa andalusa té més de 24.000 treballadors 
 I pot protagonitzar la fallida més gran de la història d’Espanya.

SevillaLa Junta General Extraordinària d'Accionistes d'Abengoa, reunida a Sevilla, ha aprovat aquest dimarts els acords necessaris per aplicar el pla de reestructuració homologat recentment pel jutge, que li permet eludir el concurs de creditors després d'un any a la vora de l'abisme.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la comunicació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la Junta ha aprovat "totes i cadascuna de les propostes d'acord sotmeses a votació", excepte la unificació dels dos tipus d'accions existents en l'actualitat (A i B), que no s'ha votat per no haver-se assolit el quòrum necessari.

Abengoa lluita per sortir del pou de l’endeutamentAbengoa ha subratllat que la no aprovació d'aquest punt de l'ordre del dia "no afecta els acords necessaris per a l'execució de l'acord de reestructuració".

La Junta ha aprovat la renovació del consell d'administració, que estarà encapçalat pel president d'ArcelorMittal Espanya, Gonzalo Urquijo, i la reducció del nombre de consellers de deu a set.

La resta dels consellers seran Manuel Castro Aladro, José Luis del Valle Doblado, José Wahnon Levy, Ramón Sotomayor Jáuregui, Javier Targhetta Roza i Pilar Cavero Mestre, tots ells independents. Entre els consellers que deixen la companyia -alguns ja havien dimitit- hi ha l'exministre socialista Josep Borrell, l'exsecretari d'Estat Ricardo Martínez Rico, i el fins avui president Antonio Fornieles, que no tindran dret a cap indemnització.

La Junta també ha donat llum verda a les ampliacions de capital que serviran per compensar els crèdits dels creditors.

Aquestes operacions donaran lloc a una nova estructura societària, en la qual els actuals accionistes, entre els que hi ha la família del que va ser president de la companyia fins fa uns mesos, Felipe Benjumea, veuran diluïda la seva participació al 5%, mentre que els creditors i nous finançadors es quedaran amb el 95% restant. Les accions d'Abengoa pujaven en borsa un 5,15% a les 13.45 hores.

stats