Les 'low cost' creixen un 16% i impulsen el negoci aeri a Espanya

Les companyies de baix cost transporten més de 10 milions de passatgers fins a l'abril, quasi la meitat del total de viatgers

Les aerolínies de baix cost lideren el creixement del transport de passatgers a Espanya fins a l'abril. Les 'low cost' van transportar més de 10 milions de viatgers, un 16,6% més que en el mateix període de l'any passat, mentre que les tradicionals van créixer un 9,2%, superant els 10,3 milions de passatgers transportats.

Les companyies 'low cost' van acaparar el 49% de tot el tràfic de passatgers en el primer quadrimestre, mentre que les aerolínies tradicionals van suposar prop del 51% restant, segons les dades difoses aquest dimecres per la Subdirecció General de Coneixement i Estudis Turístics, dependent del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Les companyies reneguen de l'etiqueta 'low cost'

Les triomfadores pel que fa a volum a l'abril són Ryanair, Easy Jet i Vueling. Aquesta tríada 'low cost' capta més del 70% del total de passatgers que opten per aquest tipus d'aerolínies més econòmiques per fer els seus desplaçaments. En termes globals, les tres companyies aglutinen quasi el 38% de tot el flux aeri internacional a Espanya.

Prop del 80% del flux aeri va provenir de la Unió Europea, que va créixer un 13% més fins a l'abril. La principal font d'arribades via aerolínies de baix cost va ser el Regne Unit –més del 33%–, seguit d'Itàlia i Alemanya.