Economia 29/10/2011

Les tres agències de ràting atorguen la millor nota al fons de rescat europeu

Standard and Poor's, Moody's i Fitch li atorguen la millor nota de solvència possible, la AAA. Aquest fons ha de servir per finançar països en problemes i, eventualment, també entitats financeres.

Afp
1 min

Brussel·lesLes tres grans agències de qualificació de la solvència, Standard and Poor's, Moody's i Fitch han emès aquest dissabte un comunicat en què mantenen la triple A, la millor nota possible, per al fons de rescat europeu. La notícia arriba després que aquest dimecres els líders del Vell Continent aprovéssin ampliar aquest fons des dels 440.000 milions fins al bilió d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del Fons Europeu d'Estabilitat Financera, Klaus Regling, ha dit que "la confirmació de la millor nota possible demostra la confiança posada en la zona euro per restablir l'estabilitat financera", i ha afegit que "l'estratègia de finançament serà més flexible i diversificada", especificant que hi haurà "una estratègia a curt termini amb un programa de bons".

El fons ha de servir per finançar països en problemes i, eventualment, també entitats financeres. Encara no està decidit, però, si la banca podrà accedir directament a aquest fons, com desitja França, o si només podrà demanar-li diners com a últim recurs, com defensa Alemanya.

stats