Economia 18/07/2013

Les ajudes a la compra de cotxes s'esgoten i el sector vol una pròrroga

El pla PIVE2, dotat amb 150 milions, ha ajudat a vendre 50.000 vehicles addicionals i ha garantit llocs de feina, segons els concessionaris

Europa Press
1 min

MadridLa segona edició del pla PIVE, programa d'incentius a la compra d'automòbils a canvi de donar-ne un de vell, ha esgotat el seu pressupost de 150 milions d'euros, i el sector ja en demana una segona pròrroga per aguantar el mercat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la Federació d'Associacions de Concessionaris d'Automoció (Faconauto), el pla ha contribuït a unes vendes addicionals de 50.000 vehicles i ha ajudat a mantenir 8.300 llocs de treball a les xarxes de distribució a Espanya aquest any.

A més a més, segons els càlculs de la patronal, el PIVE també ha estat bo per a les arques públiques, ja que les vendes extres han aportat 184 milions d'ingressos a l'administració.

El president de la Federació, Jaume Roura, ha defensat que gràcies a les ajudes el mercat dels particulars s'ha salvat d'afeblir-se encara més. "fins a un punt insostenible". "Les 50.000 unitats de demanda extra han dut, a més d'un impuls de la nostra activitat comercial, al manteniment aquest any de més 8.000 llocs de treball en els concessionaris", ha afegit.

Roura ha justificat que aquestes dades i l'estat encara dèbil del mercat interior demanen que el PIVE es renovi per evitar que es perdi una dinàmica "tan positiva".

El 93% del fons del PIVE2 ha anat a parar a particulars i famílies, que han retirat vehicles vells d'uns 16 anys d'antiguitat de mitjana. Així, segons Faconauto, també s'han estalviat 3,6 milions d'euros en matèria de drets d'emissió de CO2.

Tres comunitats han liderat les operacions impulsades pel PIVE. Catalunya, amb el 15,1%, ha ocupat el tercer lloc, per darrere d'Andalusia (15,3%) i Madrid (15,4%).

stats