Economia 07/07/2017

Aleix Valls, segon director de la Mobile World Capital que deixa el càrrec

El dirigent deixa el càrrec després d'un any i mig, mentre que el seu predecessor havia durat 13 mesos

àlex Font Manté
2 min
Aleix Valls: “Mango, Puig o Desigual haurien de crear 
 Les seves acceleradores”

BarcelonaUn any i mig. Això és el que ha durat Aleix Valls com a director general de la Mobile World Capital, un càrrec que sembla maleït perquè no ha aconseguit que cap de les persones que l’han ocupat s’hi mantingui gaire temps. Ahir, aquesta fundació que agrupa administracions i empreses tecnològiques, va comunicar per sorpresa que Valls ha deixat el càrrec “de mutu acord”. El fins ara dirigent de la Mobile World Capital emprendrà nous reptes al sector privat quan formalment deixi el càrrec el 31 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Abans de ser director general, Valls havia estat responsable de l’àrea d’emprenedoria de la fundació i, com a tal, impulsor del Four Years From Now, l’exitós saló d’emprenedoria que acompanya el Mobile World Congress. Això el va ajudar a assolir el càrrec de director general però, durant aquest temps, la seva gestió ha estat qüestionada per alguns dels integrants de la fundació.

El primer director general de la Mobile World Capital va ser l’enginyer Ginés Alarcón, que va durar 16 mesos al càrrec: des del juliol del 2012 fins a l’octubre del 2013. La seva sortida va mostrar la dificultat de pilotar una fundació on hi participen l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el govern central i la mateixa Fira de Barcelona, a més d’empreses privades com Telefónica (propietària de la seu que la Mobile World Capital té oberta al públic a la Plaça de Catalunya de Barcelona) i la mateixa GSMA, empresa organitzadora del Mobile World Congress.

Després de la sortida d’Alarcón, l’aleshores director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, va ocupar temporalment el càrrec fins al nomenament de Valls, el desembre del 2015. Això significa que Cordón, va dirigir la Mobile World Capital durant més de dos anys i, per tant, tot i que ho fes de forma interina, en realitat ha estat la persona que més temps ha ocupat aquesta cadira.

El substitut se sabrà al setembre

Igual que es va fer en l’anterior ocasió, serà l’actual director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, qui ocupi el càrrec de forma temporal mentre es trobi algú que rellevi Aleix Valls. Segons ha pogut saber l’ARA, el nom del substitut es coneixerà al setembre, informa Paula Solanas.

stats