ECONOMIA
Economia 08/06/2011

Alemanya demana als creditors grecs una moratòria de set anys

L'agència de qualificació de risc Moody's considera que una ampliació del termini de venciment dels bons grecs implicaria un impagament

Efe
1 min

BerlínEl ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, considera que un nou paquet d'ajudes per a Grècia ha d'incloure una moratòria de set anys per als creditors privats per a que, d'aquesta manera, hi hagi un equilibri entre l'aportació dels contribuents i la dels bancs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Tota ajuda addicional a Grècia ha de tenir un repartiment just de les càrregues entre els contribuents i els inversors privats", ha dit Schäuble en una carta als seus col·legues europeus que avui publica el diari "Frankfurter Allgemeine".

La prolongació dels terminis per als títols de deute sobirà li donaria, segons el ministre, temps a Grècia per a avançar les seves reformes.

L'assoliment de la moratòria, així com noves mesures d'ajust per part del govern grec, podrien facilitar l'aprovació d'una nova ajuda en el Parlament alemany.

Schäuble insisteix des de fa mesos en la necessitat d'implicar als creditors privats en el rescat grec amb l'argument que és l'única manera que l'ajuda sigui acceptada per la població.

A Alemanya, des del començament de la crisi del deute, hi ha hagut gran reticència popular al rescat, el que ha portat a que el govern d'Angela Merkel trigués en acceptar la primera ajuda.

Schäuble farà divendres una declaració de govern davant del Parlament sobre la crisi del deute a Grècia i a altres països europeus.

L'agència de qualificació de risc Moody's considera que una ampliació del termini de venciment dels bons grecs implicaria un impagament.

"És difícil imaginar que alguna cosa així es faci involuntàriament", ha dit el responsable de Moody's per a la qualificació de risc de deute sobirà, Bart Oosterveld, en declaracions que publica avui el "Frankfurter Allgermeine".

stats