INFRAESTRUCTURES
Economia 29/11/2011

Recoder: "S'han perdut vols a Alguaire perquè l'Estat no ha fet la seva feina"

El conseller de Territori vincula la retirada de tour operadors russos pel retard en la instal·lació del punt fronterer de l'aeroport. Acusa el Tripartit de començar a construir la infraestructura sense pla de negoci

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha carregat contra el govern espanyol pel retard en la posada en marxa de l'aeroport d'Alguaire. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha assegurat que "s'han perdut vols perquè l'Estat no ha fet la seva feina", i ha assenyalat que el Govern treballa per rendibilitzar Alguaire. Tour operadors russos han retirat paquets turístics amb destí a l'aeroport d'Alguaire perquè encara no estan enllestits tots els permisos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Recoder ha assegurat que l'executiu espanyol no va activar el procés per preparar un punt fronterer a Lleida-Alguaire fins el 2 d'agost, i no hi va enviar la policia a revisar la instal·lació fins fa dues setmanes.

Davant l'imminent inici de la temporada de neu, els tour operadors russos van anul·lar els plans per portar 6.000 esquiadors als Pirineus lleidatans. "Esperem que el punt fronterer estigui a punt el 19 de desembre o haurem de pagar indemnitzacions als tour operadors britànics" que mantenen rutes a Alguaire, ha assenyalat el conseller, que també ha carregat en contra el Tripartit i els ha acusat d'iniciar la construcció de Lleida-Alguaire quan els plans de viabilitat de la infraestructura encara s'estaven redactat.

La privatització del Prat serà una oportunitat per Girona, Reus i Lleida

Encara en l'àmbit aeroportuari, Recoder s'ha mostrat confiat que l'Aeroport de Barcelona pugi les seves taxes quan es privatitzi, i que això servirà per fomentar els aeroports secundaris com Lleida, Girona o Reus. Així mateix, el conseller ha assegurat que Aena no pot pujar les taxes de Reus i Girona "perquè el seu gran client -Ryanair- es retirarà d'aquests aeroports si això passa". Recoder ha insistit que no li agrada l'actual sistema de subvencions a companyies aèries, però que així es generen oportunitats pel territori i pel turisme de la Costa Brava i la Costa Daurada. "Per cada euro invertit a l'aeroport, es genera negoci i ocupació per la zona", ha assenyalat.

stats